Tips voordat u uw dier naar de trimsalon brengt;

- Laat uw hond goed uit,
voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.

- Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen,
aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.

- Het is de bedoeling dat de mensen zelf hun dier bijhouden.
De trimster kan u hierbij wel helpen en adviseren. Lukt het, om welke reden dan ook, niet om uw dier te verzorgen…schroom dan niet om het aan ons te vragen, wij geven graag advies en uitleg.

- Zeg het altijd tegen de trimmer/ster als het dier agressie vertoont,
dan kunnen wij hiertegen maatregelen treffen.

- Als u niet op de afgesproken tijd kunt komen, bel dan even uw afspraak af.
Wij plannen onze tijden nauwkeurig in. Als de afspraak niet nagekomen wordt, dan brengen wij de tijd in rekening voor de klant.

-    Zorg dat u op tijd komt.
Wij hebben liever dat u eerder iets te vroeg komt dan te laat. Als u te laat komt geef dan even een belletje, zodat wij iets weten.

- Als u niet tevreden bent, laat het ons dan meteen weten,
dan kunnen we daar de volgende keer rekening mee houden. Als de klant niets laat weten, kunnen wij daar ook niet op reageren.

- De meeste mensen wachten te lang om hun dier naar de trimsalon te brengen,
waardoor de vachten meestal in de klit zitten. Omdat dit niet bevorderlijk is voor de huid van het dier raden wij u aan om op tijd een afspraak te maken. Dit geldt ook voor pups. Uit onze ervaring wachten de eigenaren veel te lang om hun pup naar de trimsalon te brengen. Ook ter socialisatie is het beter voor de pup om dit vroeg te leren. Meestal is de eerste trimbeurt rond de 3 maanden voor een pup. De extra tijd die we bezig zijn met ontklitten zijn voor uw rekening.

- Als u uw hond gaat wassen zorg dan eerst dat de hond geen klitten heeft,
voordat de hond in bad gaat. Hier gaat het meestal verkeerd. De hond wordt zonder gekamd en/ of geborsteld te worden in bad gedaan en lekker gewassen, waardoor de schade niet meer te overzien is en de hond helemaal in de klit zit.

- Als u de hond gebracht heeft, wordt er meestal een tijd genoemd wanneer u uw hond weer op kunt komen halen. Kom niet eerder dan de afgesproken tijd aan de deur,
omdat de meeste honden niet meer rustig op de tafel blijven staan als de baas er weer is, omdat de meeste honden dan denken dat ze weer mee mogen met de baas. Dit betekent ook dat het voor de hond beter is dat u niet aanwezig bent in de salon tijdens de behandeling. Uw hond zal door uw aanwezigheid worden afgeleid, wat de voortgang van de werkzaamheden kan storen.

- Zorg ervoor dat u telefonisch bereikbaar bent rond de afgesproken ophaaltijd.

- Houd er rekening mee dat de behandeling alleen volgens afspraak gegeven wordt.

- Wij verzoeken u uw dier vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft. Dit is niet waar! De kosten voor een vlooienbestrijding zijn voor uw rekening.

- De betaling geschiedt contant bij het ophalen van uw dier. Er kan helaas nog niet gepind worden in de trimsalon. Dus zorg ervoor dat u voldoende contant geld bij u heeft.

- Als laatste tip: hoe beter u uw dier zelf bijhoudt, des te goedkoper de trimbeurt is.