Werkwijze, service

Bij Trimsalon het Riethofje staat het welbevinden van uw dier hoog in het vaandel. Er wordt dan ook alles aan gedaan om de trimbeurt zo aangenaam mogelijk te maken. Zo mag de hond tijdens de behandeling regelmatig even rondlopen in de trimsalon. De trimbeurt duurt vrij lang, dus even "de benen strekken" is voor de hond ook prettig. Ook wordt uw dier regelmatig tijdens de trimbeurt verwend met een lekkernij om zijn/haar goede gedrag in de trimsalon te belonen.

HygiŽne in de trimsalon vinden wij ook ontzettend belangrijk. Een goede hygiŽne is belangrijk voor een goede werksfeer, maar ook voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten. Bij Trimsalon het Riethofje werken wij dan ook volgens een vast schoonmaakprotocol en maken gebruik van een sterilisator voor de werkmaterialen als scharen e.d.
Bij Trimsalon het Riethofje zijn alle rassen van harte welkom, ook de grote zware rassen, zoals de Newfoundlander, Sint Bernardhond, etc. In veel trimsalons worden ze geweigerd in verband met het zware werk wat bij deze rassen komt kijken. Zo'n hond kan toch al snel 65kg wegen en is dan moeilijk op de trimtafel te krijgen.

Bij Trimsalon het Riethofje maken wij gebruik van de nieuwste apparatuur, zoals een elektrisch in hoogte verstelbare trimtafel. Dit maakt het mogelijk om ook deze 'zware jongens' van de benodigde vachtverzorging te voorzien.
Bij een trimbeurt hoort ook het wassen en fŲhnen, het uitplukken en schoonmaken van de oren, nagels knippen, indien nodig anaalklieren behandelen en indien mogelijk tandsteen verwijderen.
Uw hond wordt bij ons geheel volgens uw wens gewassen, gefŲhnd en in model geknipt of getrimd. Wij werken daarbij zoveel mogelijk volgens de gangbare trimschema's.

Tevens kunt u ook terecht voor een goedkopere tussenbeurt om bijvoorbeeld de ogen vrij te knippen, de voeten weer in model te knippen, oren te plukken, etc. Vraag Trimsalon het Riethofje naar de uitgebreide mogelijkheden van tussenbeurten.

Natuurlijk is uw dier ook welkom voor alleen nagels knippen, tandsteen verwijderen, anaalklieren behandelen, oren uitplukken en/of schoonmaken, wassen en ontklitten, etc.

Alle honden verdienen hun eigen specifieke vachtverzorging. Dierenwinkels kunnen u vaak niet het juiste advies geven over hoe u de vacht van uw geliefde huisdier moet verzorgen. U komt dan vervolgens met de verkeerde borstels en kammen thuis. En wij krijgen na een tijdje een verklit dier in de trimsalon.
Wij zijn gespecialiseerd in de vachtverzorging van honden en daar hoort ook een verkoopassortiment van vachtverzorgingsproducten bij. Kom eens bij ons langs voor vrijblijvend advies over de vachtverzorging van uw dier. Desgewenst kunnen wij u demonstreren hoe u het beste kunt kammen en borstelen.

Zodra uw dier klaar is, wordt u gebeld om hem op te halen. Hierdoor voorkomen we dat uw dier onnodig lang in de trimsalon moet verblijven.

Wat gebeurt er in de trimsalon?
Wanneer u voor het eerst bij Trimsalon het Riethofje komt, zullen we eerst kennismaken met zowel u als het dier. Er wordt een klantenkaart met de belangrijkste gegevens gemaakt, terwijl de hond alvast mag rondsnuffelen in de trimsalon.
Wanneer u uw dier voor een trimbeurt naar de trimsalon brengt, moet u hem, afhankelijk van de behandeling, voor enkele uren bij ons laten. Dit kan, zeker bij de eerste keer, voor u vervelend zijn om te doen. Het is toch uw geliefde viervoeter. Het is dan ook fijner voor het dier om het afscheid zo kort mogelijk te maken. Hoe langer u hem blijft knuffelen, hoe onzekerder uw dier wordt. Geloof ons, uw dier is bij ons echt in goede handen!
Zodra u de deur uit bent, zetten we het dier op de trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste dieren zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Zelfs de dieren die thuis op de vlucht slaan wanneer ze het baasje aan zien komen met een borstel, gedragen zich vaak voortreffelijk in de trimsalon. Een vreemde situatie en omgeving doen dan wonderen en hier geldt toch weer…”vreemde ogen dwingen”.
Op de trimtafel zullen we uw dier, afhankelijk van de vachtsoort, in model trimmen. Voor de meeste dieren is de trimbeurt inclusief wasbeurt. Uw dier wordt dan in een speciaal bad gewassen en vervolgens behandeld met een waterblazer, waarna het dier geheel droog gefŲhnd wordt. Gelijktijdig wordt het dier grondig doorgeborsteld en ontklit. Na het wassen kan het dier verder afgewerkt worden en in model gebracht worden.
Bij een trimbeurt worden tevens de nagels geknipt, oren uitgeplukt en schoongemaakt, anaalklieren indien nodig geleegd en indien mogelijk tandsteen van de tanden verwijderd.
Zodra uw dier klaar is, bellen wij u weer op, zodat u zo snel mogelijk uw dier weer op kunt komen halen. Uw dier zit hierdoor niet onnodig lang bij ons in de trimsalon.
Na het trimmen kan het zo zijn dat uw dier zich een beetje vreemd gedraagt; zoals springen, met de kop schudden en zijn eigen lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw dier moet ook even wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het “gevoel”.
Pas bij het ophalen dient u contant af te rekenen. U kunt bij ons helaas nog niet pinnen. Indien u nog vragen heeft dan horen wij het graag.
 

 HygiŽne in de trimsalon
Bij Trimsalon het Riethofje staat de hygiŽne hoog in het vaandel. Een goede hygiŽne is belangrijk voor een goede werksfeer, maar ook voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten.
Bij Trimsalon het Riethofje beschikken wij over een vast hygiŽneprotocol. Zo beschikken wij over een meervoud van de te gebruiken materialen tijdens de trimbeurt. De materialen worden alleen voor het desbetreffende dier gebruikt, dat op dat moment op de trimtafel behandeld wordt. Tijdens de trimbeurt worden de haren op de grond en de trimtafel regelmatig verwijderd en in een afgesloten prullenbak gedaan. Restanten van eventuele huidaandoeningen in de vacht krijgen zo geen kans om zich te nestelen in naden en kieren om vervolgens andere dieren te besmetten.
Wanneer de trimbeurt beŽindigd is, worden zowel de trimtafel als de trimmaterialen ontsmet, de scharen, tondeusekoppen, borstels en kammen worden ontsmet in onze sterilisator.

Wij streven ernaar om zo weinig mogelijk dieren tegelijk en zo kort mogelijk in de trimsalon te hebben. Indien er meerdere dieren tegelijk in de trimsalon aanwezig zijn, komen deze niet met elkaar in contact. De aanwezige dieren staan op tafel of mogen op hun baasje wachten in de benches. Zo kunnen ze nooit lastig gevallen worden door andere dieren en kunnen even uitrusten na de lange vermoeiende trimbeurt. Veel dieren gaan dan ook slapen tijdens het wachten.

Het bad wordt na elk gebruik nagespoeld en vuiligheid wordt verwijderd. Aan het einde van de dag wordt de salon grondig afgesopt, gestofzuigd en gedweild. De te gebruiken schoonmaakmiddelen zijn speciaal voor het reinigen, desinfecteren en ontsmetten van dierenverblijven en zijn dus niet schadelijk voor de dieren. Daarnaast worden de schoonmaakmiddelen met elkaar afgewisseld om resistentie van bacteriŽn te voorkomen.